Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ДАРТ МАЛГУС

Дарт Малгус

Биографична информация
Родна планета: Дромунд Каас
Дата на раждане: 1043 ПБЯ
Описание
Пол: мъжки
Цвят на очите: жълти
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:   Ситска Империя

Дарт Малгус е Ситски Лорд от Ситската Империя през 3653 ПБЯ по време на Великата Галактическа Война. Роден е Верадун на Ситската планета Дромунд Каас. Малгус е жесток воин на бойното поле и не веднъж търси промени в политиката на Ситската Империя. Често използва чуждоземни наемници от раси, известни с измамите си и в крайна сметка взима Туи’лека Елиина Дару за своя любовница, но отнасяйки се към нея като към своя съпруга. След като получава титлата си, Малгус ръководи изненадваща атака над Олдерон. Макар първоначално победител, Малгус и неговите сили са победени в контраатаката на Републиката.

Малгус повежда Ситски войски в Нашествието над Джедайския храм по време на Разграбването на Корусант – ход на Ситската Империя, предприет с цел да поставят Републиката и техните джедаи защитници на колене. Малгус, придружен от ударна група, използва пленена Републиканска совалка и успява да избие много от джедаите, включително и Вен Залоу – най-прочутата му жертва, още преди да е дошла Ситската флота. До края на битката Ситите успяват да унищожат Джедайския храм, да избият половината от Джедайския съвет и да опозорят Джедайския орден в очите на Републиката. След тази битка, Малгус води Ситските войски в Непознатите региони, където присъединява непознати територии към Империята.


Биография

Ситският Лорд Дарт Малгус е роден Верадун на Дромунд Каас. Макар да е силен воин, се отличава от съвременниците си Сити по назначаването на чуждоземни наемници, смятани за нелоялни измамници. В резултат Малгус научава много езици. И дори взима Туи’лека Елиина Дару като своя любовница и вместо да я третира като робиня, я почита като своя жена. Двамата участват в различни успешни походи, включително и Разграбването на Корусант.

Ранни походи

През 3681 ПБЯ Ситската Империя, за която се вярвало, че е унищожена още преди хиляда години, се разкрива и започва серия от нападения срещу Галактическата Република във война, по-късно наречена Великата Галактическа Война. По време на войната след като получава титлата си, Дарт Малгус повежда Ситски войски в изненадваща атака над Олдерон след като Републиканската флота е отблъсната. Планетата лесно попада под властта на Империята, но следва Републиканска партизанска контраатака, водена от Републикански войници от Отряда Хавок, срещу далеч по-многобройния противник. Нашествениците бързо отговарят на удара, Малгус отблъсква обстрелването със светлинния си меч и убива някои от Републиканските Специални отряди. Тогава към битката се присъединява и джедайка, която повежда останалите Републикански войници. Тя встъпва в двубой с Малгус в горите на Олдерон, където използва обкръжението в свое предимство.

Когато Малгус настъпва, за да я убие, джедайката използва ръцете си, за да абсорбира енергията от светлинния му меч, което му отвлича вниманието достатъчно дълго, за да бъде нападнат от Републикански войник. Той детонира граната и в резултат двамата съперника отхвръкват в противоположни посоки. Джедайката използва момента да избута със Силата Малгус към една каменна стена и след това да я натроши около Сита. Оцелелите от Републиканската войска надделяват, извоюват си Олдерон още преди да е пристигнала Републиканската флота. Малгус оцелява след битката, но заради раните, които получава на челюстта си, е принуден да носи маска, покриваща носа, устата и врата му. Атаката над Олдерон е първата от многото изненадващи атаки, водени от Малгус.

Атаката над Корусант

През 3653 ПБЯ 28 години след началото на войната, Ситските войски се свързват с Републиката с желанието си да преговарят за края на конфликта. Докато делегати от двете страни се срещат на Олдерон, за да подпишат мирния договор, Ситите се придвижват към Корусант, столицата на Републиката. Група от най-силните Ситски воини е пратена да унищожи главния компютър, обслужващ защитата на планетата-град и намиращ се в Джедайския храм. Отново Дарт Малгус води този отряд.

Малгус, придружаван от Елиина, пристига в Джедайския храм преди Ситската флота да е дала началото на атаката. Отряд от охранители на Храма им се изпречват на пътя, но Малгус не губи време да се разправя с тях. Ловецът на глави Ше Визла прониква в Храма през шлюз за поддръжка, докато колегите й прекрачват главния вход.

Малгус и Елиина са посрещнати от Джедая учител Вен Залоу и група от негови съюзници и докато противниците стоят неподвижно, Републиканска совалка се врязва в Храма през главния вход и спира зад Ситите. Люкът на кораба се отваря и разкрива поне 25 Сита, които включват светлинните си мечове и се присъединяват към останалите в атаката над джедаите и охранителите им.

Дарт Малгус използва Силова хватка над един от джедаите като го запраща из отломките на храма, докато отприщва Силови светкавици срещу друг. Скоро напада Залоу. Двамата се дуелират сред развалините, докато Ситският лорд не успее да забие острието на светлинния си меч в корема на противника си. Последните думи, които джедая чува, са за измамването на джедаите и падението на Републиката. Това остава най-прочутата жертва на Малгус.

Разграбването на Корусант започва. Част от Ситските войски, водени от Дарт Анграл, вземат контрола над Сената, като убиват Републиканския Върховен канцлер, а ситската армада започва бомбардировката над Джедайския храм.

След подписването на Договора на Корусант, който официално слага край на войната, Малгус се отдалечава от игрите и интригите за власт сред Ситите, ламтящи за място в Тъмния Съвет. Вместо това Дарт Малгус повежда Ситски войски към Неизвестните Региони, където разширява Империята.

Личност и характер

Дарт Малгус е свиреп воин, често използва извънземни наемници, взема Елиина за своя жена, владее много езици. Изключително уверен, смело влиза в Джедайския храм, придружен само от туи’лека.

Често е опозиция, що се отнася до политиката на Империята, често желае реформи, което в крайна сметка му печели омразата на доста Сити. След подписването на Договора няма желание да се бори за място в Съвета.

Способности

Дарт Малгус използва много сили по време на атаката на Джедайския храм, включително хвърляне на светлинния меч, Силово избутване, Силов скок, Силови светкавици. Вещ във въртенето на светлинния меч, което в крайна сметка е причината той да победи Залоу в известния им дуел.
 

.

  Darth Amidala

     

Връзки