Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ДАРТ МИЛЕНИАЛ

Дарт Милениал

Описание
Раса: мутант, човешка
Пол: мъжки
Цвят на очите: сини, жълто
Хронологична информация
Ера: Възходът на Империята
Принадлежност:  Орден на Ситските лордове, Тъмната Сила

Дарт Милениал е триок мутант и Ситски Лорд, живял почти 1000 години ПБЯ. Той е ученик на Дарт Когнус, и също като учителката си е могъщ в Силата и умее да вижда в бъдещето. Въпреки това двамата имат много противоречия във вижданията си за Сит, Милениал се разочарова от Правилото за Двамата, смятайки го за прекалено ограничаващо и вижда много повече смисъл в Правилото на Лорд Каан - Правилото на Силния.

Той напуска побеснялата си Учителка и основава религията Тъмната Сила - която в последствие се превръща в Пророците на Тъмната Страна - на планетата Дромунд Каас. Провъзгласявайки се за пророк, избран от волята на Силата, той привлича много форсюзъри сред галактиката към своята религия.

Биография

Живот


Милениал е триок мутант с човешко потекло, живял почти 1000 години ПБЯ. В даден момент от живота си е съблазнен от Тъмната страна на Силата и така се присъединява към Ордена на Ситските лордове. Става ученик на Тъмната лейди на Сит Дарт Когнус, който е твърд привърженик на Правилото на Двамата, според което трябва да има само двама – Учител и Ученик. Милениал е в действителност талантлив в Силата, има силни пророчески умения и е обучен като Тъмната ръка на Дарт Когнус.

Както бе споменато, Милениал оспорва Правилото на Бейн. Той вярва повече във военната философия, въведена от основателя на Братството на Ситите – Лорд Каан: според неговото Правило трябва да има много Сити, а лидерът им да е най-силният сред тях. Когнус и ученикът й често са спорили по точно този въпрос повреме на неговото обучение, тъй като тя изцяло отхвърляла Правилото на Силния. Напрежението между двамата достига връхна точка и Милениал напуска учителя си и побягва към отдалечената планета Дромунд Каас, където търсел убежище от гнева на Учителя си. Когнус обучава нов ученик и продължава Правилото на Двамата, докато Милениал основава своя религия.

Милениал се установява на блатистия свят и прекарва много време, размишлявайки върху идеите на Каан. Като ги смесва с ученията на двама философи от Пред-републиканската епоха, наречени Пларистес и Дак Рамис, Милениал създава своя уникална религия и я нарича Тъмната Сила и построява храм на Дромунд Каас. Самопровъзгласява се за Пророк, избран от Силата и привлича форсюзъри от цялата Галактика. Много чувствителни към Силата от различни светове, както и множество Ситски култисти се присъединяват към него. Всеки, който не вярва в Тъмната Сила се провъзгласява за еретик и Милениал и неговата религия насърчавали убиването на такива неверници. Милениал става Върховния Пророк на Тъмната Страна, а организацията му прави множество пророчества през целия му живот.

Завет

След време Милениум умрял, но религията му просъществувала. Практикуващите в Тъмна Сила станали известни като Пророците на Тъмната Страна, орденът оцелява, изолиран на Дромун Каас, в продължение на векове, далеч от очите на Джедайския Орден и Галактическата Република. След дълго време, Пророците правят впечатление на Ситския лорд Дарт Сидиъс, който ги наема като съветници в длъжностите му на Върховен Канцлер и Галактически Император. След като са нападнати от Инквизиторите на Сидиъс, побягват към Бостирда, мистериозна планета, чиито координати са непознати на Империята или на Републиката. Орденът на Милениал в крайна сметка е избит от трио последователи на Тъмната Страна: Азракел, бивш ученик на Пророците, Лумия, Тъмната Лейди на Сит и нейния ученик Карнор Джакс.

Съществуването на Милениал е било известно на Новия Джедайски Орден и след инвазията на Юужан Вонг, Учителят Джедай Тиони Солусар публикува серия от текстове, няколко от които споменават Милениал.

Характер

Милениал не следва сляпо висшестоящите и поставя под въпрос всичко, на което бил учен, формирайки свои собствени мнения. Вижда сила в числеността затова и повече му допада Правилото на Силния. Според него Лидерът трябва да е най-силният сред група и ако някой стане по-силен от него, трябва да го замени. Самият Милениал е силен лидер, убеждавайки много последователи да се присъединят към неговата религия.

Милениал има силна вяра в себе си и способностите си, особено тези, с които вижда в бъдещето и се смята за достатъчно специален, за да бъде избран като Пророк от самата Сила. И макар и да е прекалено самоуверен, знае и кога да бяга и да се крие – знае, че не може да се бори с бившата си Учителка Когнус и затова се скрива възможно по-далеч от нея и отмъщението й.


 

  Darth Amidala

     

Връзки