Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ДАРТ ЗАНА

Дарт Зана

Биографична информация
Родна планета: Самов Рит
Описание
Раса: човешка
Пол: женски
Цвят на косата: руса
Цвят на очите: сини
Хронологична информация
Ера: Старата Република, Възходът на Империята
Принадлежност:  сит

Зана, известна още като Рейн, е младо момиче от Самов Рит и е братовчедка на Руут, Даровит и Хардин. По-късно се превръща в Дарт Зана, Тъмна Лейди на Сит, и ученичка на Дарт Бейн.

Зана е една от многото деца, взети от Армията на Светлината за борба срещу ситите. Една от единствените оцелели от седмата битка при Руусан, където среща Дарт Бейн.

След битката, тя и Бейн се натъкват на братовчеда й, Даровит, който се опитва да спре Ситския лорд. Зана предизвиква ръката на Даровит да експлоадира, а Бейн я пита защо го е оставила жив. На това тя отговаря, че все още е млада.

Зана не пътува заедно с Бейн от Руусан до Дъксън; вместо това по-късно го среща на Ондерон, след като Бейн осъществява плановете си относно новия Ситски орден.

Бейн взима Зана като неговата нова ученичка, дарявайки й титлата "Дарт", която по-натам ще бъде предавана от учител на ученик. Дарт Зана се връща на Руусан няколко години след битката и посреща братовчеда си в един последен, смъртоносен дуел.

Като Лейди на Сит, Зана борави с уникален двоен лазерен меч, захранван от кристал, подарен й от учителя. Дълго след смъртта на Зана, този меч попада в ръцете на Генерал Грийвъс.

Превод: Darth Amidala

     

Връзки