Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ДАРТ ТИРАНЪС

Граф Дуку

Биографична информация
Родна планета: Серено
Дата на раждане: 102 ПБЯ
Дата на смъртта: 19 ПБЯ
Описание
Раса: човек
Пол: мъжки
Височина: 1.93м
Цвят на косата: тъмно кафяв
Цвят на очите: кафеви
Хронологична информация
Ера:  Възходът на Империята
Принадлежност:  джедай, Републиката, Сит, Конфедерацията

„Виждал съм сърцето ти,и знам колко е празно! Виждал съм гнева ти, и знам колко е дълбок! Виждал съм твоята амбиция и знам колко е безкрупулна! И всичко това ще те унищожи напълно.... Аз никога няма да бъда джедай, да това е истина. Но нито ти. Ти никога няма да станеш велик джедай. Никога няма да станбеш джедайски майстор.” – Лориан Нод

В най-ранният си период
Дуку бил падауан на Йода. Роден на планетата Серено той бил много уважаван, и като всички Джедаи бил трениран от Великият Майстор Йода, докато не станал на 13. След това бил предаден на Thame Cerulian като негов падауан. Cerulian усещал потенциала на Дуку. Йода също бил заинтересован от него и взел участие в по-късното му обучение. Дуку имал няколко близки приятели, когато бил по-млад като Лориан Нод и Ееро Иридиан. Двамата впоследствие го предали. Tези събития го накарали да стане много внимателен към приятелства и връзки. Подигравка от страна на Лориан Нод подтикнала Дуку към първият му достъп до Ситски Холокрон.

Дуку бил провъзгласен за Рицар джедай в ранните си 20 години, и веднага взел за свой първи падауан Куай-Гон Джин. По-късно той е тренирал и други джедаи като Комари Воса. По времето си на „инструктор” в Джедайския Храм, неговите учения за методи за завладяване и арогантност били възприемани добре. Той казвал на учениците си: „Приемането на мнението на другите не е гаранция, като всеки друг, Джедаят е приеман или не в зависимост от неговото държание. Джедаят, който вярва, че е по-важен от останалите само демонстрира, че неговото мнение трябва да бъде игнорирано.”

По времето си на Рицар
джедай, Дуку и неговият ученик Куай-Гон били сложени като охрана на сенатор Бликс Анон, заради пирати, които отвличали сенатори. Дуку се срещнал със старият си приятел Еери Иридиан, който вече бил покровителстван от Бликс. Впоследствие всички били хванати от Лориан Нод. Нещата ставали все по-зле, когато сенатора починал от внезапен инфаркт. Ееро се паникьосал, когато разбрал, че е бил обявен за съучастник на Нод. Тогава Дуку и Куай-Гон избягали, като победили пиратите. Дуку разгромил Нод, и само гласа на Куай-Гон успял да го убеди, да не разпарчетоса брутално противника си. Ееро и Лориан били арестувани, а Дуку и ученикът му се върнали на Корускант. Там Дуку решил, че Куай-Гон е готов да се срещне с изпитанията, но му дал последни напътствия.

„Твоят недостатък е твоята нужда за връзка със Силата. Куай-Гон, Галактиката е пълна със същества. Джедайският орден е тук за да те подкрепя. Въпреки това ти трябва да следваш знанието в сърцето си. Ти винаги си сам, и измяната е неизбежна.”

Куай-Гон не послушал последният урок на учителя си. Макар, че учил учениците си на скормност, той имал наум да стане най-великият Джедай. Той става Майстор Джедай през 34 ПБЯ, след последната си задача към Републиката – Битката при Галидраан. И не само това, теориите на Дуку били приемани широко. Дуку стигнал до убеждението, че човек може да взима мощ и от двете страни поравно Светлата и Тъмната, за да постигне перфектен баланс. За зла участ, гордостта на Дуку провалила неговата цел да стане най-великият джедай. Той се приближил още повече към Тъмната страна, когато се опитал да изучи и двете страни на Силата. Колегите на Дуку от Джедайският съвет много силно се противели на неговите убеждения и точно затова нито той, нито един от неговите ученици не станал част от Джедайският съвет . Способен политик, Дуку бил политически идеалист и бил опитен в оправянето на политически скандали.


„Той е политически идеалист, не убиец!”, „Знаете ли, миллейди, че Граф Дуку е бил джедай. Не би могъл да убие който и да е. Не е в характера му.” - Ки-Ади-Мунди и Мейс Уинду към Падме Амидала

Дуку се прикрил след Битката за Набу, под разбирането си, че джедайският орден е станал сляпа пионка на корумпирания сенат и взел титлата, която била дадена на семейстовото му като Граф на Серено. Ужасната битка на Галидраан,падението на Комари Воса, смъртта на Куай-Гон Джин.... Това бил краят на дните на Дуку, като джедай. Той бил джедай много години и неговият лик бил сложен в джедайските архиви, заедно с останалите „Загубени двадесет”. Единственият Джедайски майстор, който се отказал от Джедайският Орден.


„Могъщ си станал, Дуку! Тъмната страна усещам в теб!” „Станах по-силен от всеки джедай. Дори от теб!” – Йода и Дуку


Ситският ученик
Дуку напуснал публичното око през 32 ПБЯ, това била и същата година, в която се прекръстил на Дарт Тиранъс и станал Тъмен Лорд на Сит. Дуку не се появил още 8 години (24 ПБЯ) . Дуку бил в Конфедерацията на Обединените Системи. Не се знае как и къде Дуку се е срещнал с Дарт Сидиъс. Кратко след смъртта на Дарт Мол, ситски ученик, който бил трениран много години, Сидиъс нямал време да обучава потенциален Сит в перфектен войн. Дуку бил привлечен към Тъмната страна напълно, в резултат на неговата арогантност и гордост. Бившият Джедайски майстор трансформиран в ученик на Сидиъс, Дарт Тиранъс. Убииството на неговият приятел Сайфо Диаз от неговата ръка довършила започнатото. Първата мисия на Тиранъс била да намери идеал за Главна Армия на Републиката, която да служи на Канцлер Плапатин и Републиката. Той поставил огромна сума от 5,000,000 кредита за главата на лидера на Бандо Гора, Комари Воса. Това настървило най-опасните ловци на глави в Галактиката един срещу друг. Най-накрая бившият мандалорианец Монтрос и Джанго Фет се изправили един срещу друг на Колма. Фет триумфирал над противника си, победил Воса и взел наградата си. Той се съгласил да бъде клониран при условието да получи първият клонинг без ускорение на растежа. След това Комари Воса била убита от Дуку.


Представянето на Грийвъс


По време на събирането на подкрепа за отделянето от Републиката,
Дуку говорил с Дарт Сидиъс, който изразил интерес в калиша Киймаен джай Шилал, по известен като Генерал Грийвъс. Знаело се, че Грийвъс не би служил на Дуку доброволно, така че графа бил готова за това. Заедно със Сан Хил и Погъл Малкия, Дуку поставил бомба на кораба на Грийвъс. Експлозията от бомбата осъкатила Грийвъс. За случилото била обвинена Републиката. На Джеоносис джеоносците затворили това, което било останало от Грийвъс в метално тяло. След като завършили „продукта” , те го показали на Граф Дуку, който бил доволен от свършеното. Вече имал воин, който да командва дроидните армии по време на война.

Формиране на Конфедерацията

С неговите планове в действие, графа на
Серено се появил на Раксус Праим през 24 година ПБЯ, мощно критикувайки Републиката и Джедайския Орден в декадентство, двуличие и корупция. Дуку, политически гении, публично призовал цели системи да се отцепят от Републиката и да се присъединят към сепаратисткото движение, което довело да създаването на Конфедерацията на Независимите Системи.

Диспут на Ансион

Следващия ход на
Дуку бил да привлече планетата Ансион, заедно с всичките планети, които й били съюзнички. Президентката на Комерсиалната Гилдия Шу Мей и Ансионския сенатор Моусул оркестрирали плана, но той се провалил заради намесата на рицарите джедаи Оби-Уан Кеноби и Луминара Андули, и техните ученици Анакин Скайуокър и Баррис Оффи. Дуку знаел, че няма смисъл и информирал Шу Мей за това. Дуку й казал, че плановете им били близко до завършването си.

Водач на Конфедерацията на Независимите Системи Разкриването на Ситския Лорд

Първата официална среща била на планетата
Джеоносис, която довела до съюз между Дуку и мощни бизнес корпорации. По същото време джеоносците заловили Оби-Уан Кеноби и го обвинили в шпионаж. Докато кеноби бил в плен, Дуку решил да си поговори с младия джедай. Дуку го убеждавал да се присъедини към него. Но Кеноби не се повлиял. Дори графа му разкрил една тайна-за контрола на Сидиъс над Сената. Дуку дори му предложил да се присъедини към него и заедно да унищожат Ситите. Но Кеноби отново му отказал. Дуку оставил джедая, който скоро трябвало да бъде екзекутиран.

Битка с джедаите

По-късно, когато
Анакин Скайуокър и Падме Амидала пристигнали, за да спасят Кеноби и те били заловени. Така тримата били осъдени на смърт. Трябвало да бъдат екзекутирани по Джеонски начин, но екзекуциите били прекъснати от джедайски подкрепения, водени от Мейс Уинду.
Дуку обаче очаквал това нещо и разкрил, че заловените били примамка, защото десетки хиляди дроиди очаквали групата на Уинду. Дори новата дроидна армия да превъзхождала джедаите, Йода скоро дошъл и спасил оцелелите от касапницата. Чрез армията, която била доведена от Йода(която Дуку лично поръчал), сепаратистите били принудени да отстъпят.

Планираното отстъпление

Докато
клонигите настъпвали и смазвали дроидните части, Сепаратистите наредили отбой. Но Дуку се правел, че не знае откъде Републиката е събрала тази армия. Погъл Малкия наредил пълен отбой и предал плановете за Великото Оръжие, проектирано от Раит Сиенар, за да може Дуку да го опази от джедаите.

Конфронтация с Джедаите

Дуку отишъл към таен хангар, следен от Анакин и Оби-Уан. Анакин наивно нападнил Дуку, дори след като учителят му го предупредил да не избързва. Дуку го отхвърлил на страна чрез Силова светкавица. Оби-Уан бил следващия, доказвайки, че бил по-малко наивен, опитен и силен от своя ученик.
Така
Дуку и Кеноби започнали дуел, от който Ситския Лорд излязъл победител, но не успял да довърши Оби-Уан, защото бил париран от острието на Анакин. Всепак младия джедай не успял да победи графа, който победил Скайуокър и отрязвайки ръката на момчето.

Дуел с Йода

Точно преди да избяга, още един
джедай се изправил срещу него-учителя Йода.Двамата започнали епичен дуел.Йода използвайки Силата и Стил 4, показал изумителна акробатика. Дуку успявал да опази своята позиция, но не можел да позволи на дуела, защото би могъл да загуби. Затова Дуку използвал Силата и стоварил масивна колона над ранените Оби-Уан и Анакин. Докато Йода се опитвал да ги спаси, графа избягал.
Войната започва
Избягвайки от битката,
Дуку скоро пристигнал на Корусант незасечен. Там той се видял със своя учител Дарт Сидъс. Дуку съобщил на Сидиъс, че всичко вървяло по план.
Клонингови Войни

Дуел на Бакура

„Гневът е полезен само тогава, когато е използван срещу теб.”
-
Дуку към Сора Булк на Бакура
Скоро след битката на
Джеоносис и започването на Клонговите войни, Дуку се отправил на своята тайна база на Бакура. Но джедайте Толм и Сора Булк го проследили и се сблъскали със Ситския Лорд. Сора Булк бил свален със светкавица. Графа на Серено се опитал да привлече Толм на тъмната страна, но не успял. След което Дуку стоварил тавана върху джедая и си тръгнал с ранения Булк. Мислейки, че Толм е мъртъв, Граф Дуку напуснал Бакура с Уикуея. По-късно Толм успял да се завърне в Джедайския Храм.
Дуку се погрижил за раните на Сора и успял да го привлече на своя страна, сдобивайки се с мощен съюзник и допълнение към Конфедерация по време на войната.

Проекта”Дарк Рийпър”

С продължаването на Война, неговата личност все повече всявала страх из Галактиката. Една от първите кампании в
Клонинговите Войни била възкръсяването на Дарк Рипъра, за което Дуку лично се заел да наблюдава.
Боба
Фет бил заловен и пратен при Дуку на Раксус Прайм. Графа очевидно искал Боба да заеме мястото на баща си Джанго. Но по-късно трябвало да бъде елиминиран, защото избягал и научил за Силов Събирач. Но всепак Фет успял да се измъкне от своите преследвачи.
Дуку и неговия помощник намерили Форс Харвестъра, точно когато силите на Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър атакували. Дуку и Пракс избягали, когато армията на Дуку била надвита. Но Тайранъс победил Анакин и го отвел на Аларис Прайм, една от луните на Кашиийк. Имал намерение да тества оръжието върху Анакин и Уукитата там. Но плана му бил провален от Скайуокър и Дуку избягал с Силовия Събирач.
Неговия план бил оптимално скапан, когато джедаите атакували
дроидните му сили на Тул. Дуку използвал Събирача, който бил унищожил от Анакин по време на битката. С унищонието на Събирача и смъртта на Пракс, Дуку бил принуден да напусне бойното поле.
Унищожителя
С напредването на
Клонинговите Войни, разбрало се, че Републиката е създала ново оръжие Покосителя(Decimator), който можел да обърне войната в полза на Републиката. Ситите не можели това да се случи и затова пратили Сев’ранс Тан да залови машините. Тан по нареждане на Дуку превзела Сарапин. Но Републиката отвърнала на удара,връщайки си Сарапин и убивайки Тан при битката на Крант. Но това не повлияло на Ситите, защото Унищожителя, бил унищожен в процеса.

Нов съюзник

Още в началото на войните,
Дуку отишъл на Раттатак, търсейки нов слуга. Намирайки го в лицето на Асадж Вентрес, която показала своите умения на гладиаторската арена. Доволен Дуку я аплодирал. Вентресс се нарекла Сит. Графа на Серено й се изсмял в лицето. И когато тя се опитала да го нападне, той я повалил със Силови Светкавици. След което той я отвел в стая, където чакал тя се събуди. Когато тя го направила, те влезли в схватка, в която графа победил, но вместо да я убие, той я представил на Дарт Сидиъс. Сидиъс й заръчал да убие Анакин Скайуокър, който бил заплаха за Ситите. За задачата Дуку й подарил мечовете на бившата си ученичка Комари Воса. Дуку и Сидиъс наблюдавали,докато Вентресс отлитала. Дуку бил сигурен, че тя щяла да победи Анакин, а Сидиъс отвърнал, че няма значение.

Битката на Камино

Битката на
Камино била поредната машинация на ситите, чрез която да удължат Войната и да намалят всякакво преимущество на сепаратистите. Битката минала точно както Ситите предвидили. Републиканската флотилия нападнала из засада тази на Конфедерацията и унищожила много кораби на КНС. Командир Мерай, един от най-добрите тактици на Конфедерацията загинал при битката и неговата флотилия се оттеглила. Клониращите съоръжения на Камино били спасени, балансирайки двете страни на конфликта. Така Войната продължила още.

Подготвяне на Конфедерацията

През първите няколко месеца,
Дуку бил зает да измисля стратегии и да насъсква системи срещу Републиката. Пратил Дърдж на Мююнилист да помогне на Сан Хил в предпазване от нападение на Републиката. Убедил Куорънската Изолационна Лига да води война на Мон Каламари и пратил дроиди на Илъм да ударят сърцето на джедаиския орден. Правилото на Бейн не позволявало на Тайранъс да вземе свой ученик. Затова си набирал Тъмни Последователи като Асадж Вентрес, Сев’ранс Тан, Сора Булк, Кадриан Сей и много други. Той ги обучавал, но не ги научил на никакви Ситски тайни.
Харизмата на
Дуку убедила много да се присъединят към каузата му-цели планети се вричали във вярност на сепаратистите само заради думите на бившия джедай. Заедно със своите адепти, Дуку подбирал воини като Дърдж, които да подсилят вече мощния сепаратистки арсенал.

Избирането на нов командир

Скоро след смъртта на
Сев’ранс Тан, на Тайранъс му дотрябвал някой, който да я замести. Той трябвало да избира между трима кандидати-Вентрес, Дърдж и Грийвъс, които той изправил едни срещу други на космическата станция Тренчант. Гривъс победил и двамата си опоненти, които работели заедно. Дуку го възнаградил като го поставил начело на Дроидните Армии, а Дърдж и Вентрес се възтановявали в бакта.
Грийвъс се оказал правилен избор, когато на Хайпори той се изправил срещу петима джедаи и победил. Неговата поява променила хода на Войната.

Падението на Куинлан Вос

Куинлан Вос по начало бил изпратен да инфилтрира близкото приближение на Граф Дуку. Това доста застрашило Вос, защото той се доближил опасно близко до Тъмната Страна. Графа знаел това и се възползвал от това. Вос се оказал полезен, когато при битката на Бриинтал 4, предвайки Републиката. Куинлан бил доближен до Тъмната Страна, когато Дуку го отвел на родната му планета Киффу. Там Ситския Лорд искал да построи сепаратистка база. Но владетелите на Киффу, сред които била и пралелята на Вос, отказали да се присъединят към КНС-то. Получила се битка между двете страни, по време на която Вос спасил пралеля си, убивайки тъмната последователка Кедриан Сеи. Дуку го проследил и му помогнал да разбере, че пралеля му Тинте Вос жертвала родителите на Куинлан на Анзатски вампири. В яростта, Куинлан сразил пралеля си. Дуку наблюдавал, знаеки, че е успял да доведе Куелан в дебрите на Тъмната страна.
Така
Вос станал наемния убиец на графа, убивайки сенатора Виенто и К’арис Фен. Като награда Дуку дарил Вос с кристала на светлиния меч на Дарт Андеду. Смятало се, че Вос е отишъл на Тъмната страна.
Но
Куинлан Вос доказал обратното. Той предал Дуку и се завърнал към Републиката. На планетата Салеуками водел армията от клонинги в края на войната, убивайки двама от тъмните последователи на
Дуку. Графа загубил един мощен съюзник, но Войната продължила.

Ултималното Оръжие

По някое време по време на Войната
Дуку наблюдавал тестването на супероръжие, нерчено Убиеца на планета. Искал да разбере дали това оръжие щяло да се окаже по-полезно от планираното Ултимално Оръжие. Но заради намесата на Мейс Уинду оръжието се провалило и неговия създател бил премахнат. Така графа се върнал към Ултималното Оръжие.

Ситското познание

Дуку скоро напълно се превърнал в Дарт Тайранъс, Тъмен Ситски Лорд. Той се потопил от ученията на Ситите, проучвайики гробниците на Коррибан за древни реликви и артефакти като ситски холокрони. Един от тези холокрони бил този на Дарт Андеду. Джедайте вече подозирали, че техния бивш другар е станал сит. Но те искали да разберат истинската идентичност на втория лорд. Имало твърдения, че Сора Бок е втория, но не било така.
Конфликта на
Праеситлин
Дори да не взел пряко участие в конфликта на
Праеситлин, Дуку и неговия слуга Асадж Вентресс се свързали с генерал Порс Тонит, за да му съобщат тактиката. Това си било чисто и просто план на Тайранъс и Сидиъс да подложат на тест мощта на Анакин и да се опитат да го приближат към тъмната страна. Забавяйки подкрепленията до последния момент,довело до загубата на сепаратистките след атака на Анакин. Всепак било победа за ситите. Те приготвяли пътя му, по който щял да мине към тъмната страна.

Мисия на Вджун

Имало такива, който успели да оцелеят след среща с граф
Дуку, сред тях бил учителя Йода. Всепак когато Дуку позволил джедая Джай Марук да избяга и да се върне на Корусант със съобщение, заради което Йода решил, че е време за действие.Великия учител отишъл до замъка на Дуку на Вджун заедно с фрупа джедаи. Много от тях паднали от меча на Асадж Вентресс по пътя.
Точно по това време графа влязъл в конфликт със своя настоящ учител за лоялността на своя стар учител. Също така
Дуку трябвало да връзуми Вентресс за това, че се оплаквала, когато позволил на Марук да избяга и за опит да го накара да възтане срещу Дарт Сидиъс.
Джедаите на
Вджун били спасени от Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър, а Асадж Вентресс избягала. Но през това време Дуку си поговорил с Йода и се опитал да убеди бившия си учител да се присъедини към тъмната страна, но не успял.След дуела, който се разразил, графа на Серено избягал и се опитал да унищожи своята крепост заедно с Йода,който спрял изтрела. Дуку така и не отговорил на предложението на своя бивш учител да се завърне.

Битката на Боз Пити

По-късно Ситския Лорд
Тайранъс се отправил към Боз Пити, за да проследи как вървят подобренията на зле ранената Вентресс. Но Републиката пристигнала преди процеса да бъде завършен. Лорда се изправил срещу Оби-Уан в МедЦентъра и успял да избяга, когато Асадж се освободила и нападнал джедая.
Отивайки към своята совалка той бил конфронтиран от
Мейс Уинду, който преди малко повалил Генерал Грийвъс.Дуку нямал време и затова използал два от своите IG-100 МагнаГардове, който да отвлечат вниманието на Уинду.
Качвайки се на совалката си с тялото на Генерал
Грийвъс, Дуку забелязал Вентрес, тичаща към тях. Но графа заповядал тя да бъде застреляна и си тръгнал без нея. След което Вентрес била явно убита от Скайуокър.

Капан над Виидаав

Към края на Войната
Дуку и неговия слуга Грийвъс планирали да унищожат планетата Виидаав, унищожавайки републиканската флотилия. Дроидите заложили детонаторите, но Републиката и Виидаавските колонисти успяли да спрат детонация и плана бил провален.

Последни действия

Дуку прекарал голяма част от Войната, съветвайки сепаратисткия съвет,позволявал на Гривъс да командва дроидните армии. Дуку и Сидиъс палнирали да направят капан за Анакин и Оби-Уан на Наос 3.
Обаче завръщайки се на „Невидимата Ръка”, графа разбрал, че плана се провалил. Заедно с
Грийвъс и Сидиъс, тримата решили да примамят Скайуокър и Кеноби на Тайт, използвайки Дуку за примамка. Там Оби-Уан трябвало да умре, а Анакин да премине на тъмната страна. Точно на тази среща Тайранъс предложил на Сидиъс да напусне Корусант, за да не бъде заловен от джедайте. Така Грийвъс трябвало да нападне Корусант, докато републиканските сили отидат на Тайт в търсене на Дуку.
Третата битка на
Тайт била един от последните сблъсъци на графа с Анакин и Оби-Уан преди да умре. Дуку ги дразнел, докато Анакин не се отдал на гнева си и показал изумителна мощ. Направо срутил тавана и затрупал тримата дуелиращи се. Всепак графа на Серено успял да избяга. Планът проработил и Сидиъс останал неразкрит.
Края

Очакването на джедайте

„Точно както Граф Дуку предсказа!”
-Грийвъс

При битката на
Корусант Генерал Грийвъс заловил Палпатин. Дуку и Сидиъс знаели, че единствените, които биха могли да дойдат навреме били Кеноби и Скайуокър.Въпреки желанието на Сидиъс, графа се опитал да убеди учителя си, че Кеноби би бил по-подходящ. Точно такъв джедай би подкрепил Новия Ред. Сидиъс обаче не бил съгласен, защото за него Кеноби бил доста пропит от джедайското учение. Дуку трябвало да убие Оби-Уан и да бъде победен от Анакин. Скайуокър трябвало да бъде привлечен на тъмната страна,да арестува Дуку и да спаси Палпатин.
След което трябвало да измени на
сепаратисите и да се предаде на Републиката. Щял да твърди, че наскоро разбрал за извращенията на КНС-то. Генерал Грийвъс щял да етози, на който ще бъдат лепнати всички военни престъпления на Конфедерацията. По-късно Тайранъс щял да се издигне като дясната ръка на Импратора в новата Империя, а Анакин щял да води армията от тъмни последователи. Така щял да бъде заменен Джедайския Орден и да се доведе мир в галактиката. Но плановете малко се изменили.

Последния дуел

Нещата не тръгнали както трябва. И
Кеноби, и Скайуокър били по добри в владеенето на меча от последния им дуел с графа. Той ги подценил и се получило грешно изчисления. Джедайте си променяли бойните стилове по средата на двубоя и започнали да изтощават Ситът. Но Дуку успял да си върне преимуществото като използвайки Силово задушаване върху Оби-Уан и го запокитил в другия край на залата, нокаутирайки го.
Анакин продължил да се бие. Анакин със своето Джем Со надвил Макашито на Граф Дуку. Джедая успял да постави Ситът на колене, отрязвайки ръцете му.

Откровение

Очаквайки учителя му да го спаси като се намеси. Но за гадна изненада на графа
Сидиъс накарал Анакин да го убие. Така Дуку осъзнал следното: Палпатин накога не искал той да оцелее или да бъде негов ученик; той просто бил инструмент за създаването на КНС и да направи плана на Сидиъс възможен.
Анакин използвайки двата меча ги кръстосал,по този начин обезглавявайки безпомощния Граф. Последната мисъл на Дуку била: „Измяната е пътят на Сита.”
След смъртта на
Дуку, графа на Серено, Анакин Скайуокър щял да стане новия ученик на Сидиъс-Дарт Вейдър.

     

Връзки