Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ГИТАНИ

Гитани

Биографична информация
Дата на смъртта: 1000ПБЯ
Описание
Раса: човешка
Пол: женски
Цвят на очите: зелени
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:  Братството на Мрака

Гитани, с прякор Гита, е ситска лейди, била се в Новите Ситски войни.

Гитани някога била рицар джедай под ръководството на майстор Ханда. Повреме на обучението й, младото момиче изгубва досега си със Силата, неспособна да се справи с нещо толкова всеобятно, което води до създаване на психически бариери, които да я предпазят от подобна мощ. Само чрез търпеливата помощ на учителя си тя успява да събори тези стени и да продължи обучението си. По-натам, докато продължава с обучението си, Гитани започва да се влюбва в Киел Чарни, неин "съученик". Учителят й разбира и им забранява каквито и да е бъдещи взаимоотношения. Гитани отказва да се подчини и напуска джедаите, в крайна сметка за да се присъедини към ситите.

Тя минава от Тъмната страна и се присъединява към Братството на Мрака, като успява да им даде доста ценна информация. След което е пратена в Ситската академия на Корибан, където започва обучението си като ситски адепт. Бързо се съюзява с Бейн, когото използва, за да победи най-добрия ученик в академията - Сирак. Виждайки потенциала в него, Гитани тайно започва да обучава Бейн, въпреки че всеки Ситски майстор отказва да го направи. Повреме на това тайно обучение Гитани започва да изпитва чувства към Бейн. Въпреки че в крайна сметка ще го предаде, когато той не й отвръща, по-късно отново се съюзяват.

Тъй като Лорд Каан има нужда от повече сити срещу Армията на светлината на Руусан, провъзгласява всички ученици на Корибан за тъмни лордове. На Руусан Гитани има дадената задача да убие Дарт Бейн. Среща се с него на Амбрия, където планира да го отрови. Бейн получава три смъртоносни дози от отровата, завоалирани като целувка, но въпреки това оцелява. На Руусан Бейн се присъединява към Братството и замисля план да избие джедаите със силова буря. След успеха от могъщия древен ритуал, Лорд Каан повежда силите си в битка срещу джедаите; включително Гитани.

В Седмата битка на Руусан тя среща бившия си любим Киел Чарни в битка и с помощта на Даровит - го убива. Взема Даровит за ученик, но той по-късно се връща към Светлата страна, когато не успява да убие Хардин. Битката е загубена. Ситите се оттеглят в една пещерна система, където се опитват да отърват света от враговете им с един замах. Мисловната бомба е на път да се детонира, останалите лордове са се събрали в кръг и започват ритуала. Гитани обаче успява да се освободи от ритуала и да побегне, разибрайки, че Бейн е прав за лудостта и отчаяността на тази постъпка.. но е твърде късно.

Гитани, подобно на Лумия, много години по-късно, също използва светлинен камшик.

     

Връзки