Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

КОПЕЧ

Копеч

Биографична информация
Дата на смъртта: 1000 ПБЯ
Родна планета: Рилот
Описание
Раса: туи'лек
Пол: мъжки
Цвят на очите: жълти
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:  Братството на Мрака

Копеч е ситски лорд, живял 1000 ПБЯ и бил се в Новите ситски войни, включително и в последната битка на Руусан.
За разлика от много, Копеч прави трезво, рационално решение да отхвърли пътя на джедаите. Със ситското надмощие над галактиката, Копеч решава, че съюза с Тъмната страна предлага по-добър шанс за изграждането на по-добра вселена. За разлика от почти всички от неговата раса, той се ползва с голямо уважение - дори от джедаите - в последващите години. Когато Каан започва традицията за повече Тъмни лордове, Копеч се присъединява кън новия управляващ кръг.

Той е главнокомадващият сит в Битката на Фасеера, където командва всички военни сили, включително и Мрачните Пешеходци. Назначен е и да се справи с военното предателство на Сержант Десел. Копеч обаче го завежда в Ситската Академия в Корибан вместо да го наказва. Там Десел взима името Бейн.

Когато войната започва да се обръща срещу ситите, Копеч е въвлечен във вечната вражда на тъмната страна. Опасява се от мощта на Дарт Бейн и е съгласен с плануваното му убийство.

Въпреки опитите, Бейн оцелява и се завръща. Опонентът му - Лорд Каан, е бесен и твърдо решен да използва мисловна бомба, за да унищожи Руусан, където сити и джедаи се бият.

Докато Каан се подготвя за този последен замах, Копеч повежда ситската армия в една последна битка срещу Армията на светлината. Знаейки за предстоящия погром на Братството на Мрака, и страхувайки се за съдбата на онези, които ще бъдат заклещени в мисловната бомба, Копеч изисква обещание за смърт от Лорд Валентин Фарфала, преди да разкрие на джедаите плана на Каан.

     

Връзки