Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ЛОРД КААН

Лорд Каан

Биографична информация
Дата на смъртта: 1000ПБЯ
Описание
Раса: човешка
Пол: мъжки
Цвят на косата: черна
Цвят на очите: сини
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:  джедай, Републиката, Нова Ситска Империя, Братството на Мрака

Лорд Каан е Тъмен Ситски Лорд, приблизително 1000г ПБЯ. С таланта и мощта му, Ситите отблъскват Републиката и Джедайския орден. Хиляди сити и джедаи се бият помежду си из цялата галактика. Враговете на ситите се командват от възрастни джедай учител - Лорд Хот.

Докато Каан е генерал, управлението му е по-крехко, отколкото изглежда. Той проповядва "управлението на силните", за да приркие слабостта си и когато няколко по-висши сита го предизвикват, когато всички се провъзгласяват за "Тъмен Лорд на Сит", Каан вместо да се изправи срещу тях, ги нарича всичките "Тъмен Лорд", обявявайки, че "Всички са равни в Братството на Мрака".

Събитията във войната се обръщат срещу Ситите, с което се разпространява и вътрешното несъгласие. В крайна сметка армията на Каан е принудена да се оттегли на планетата Руусан. Докато повечето от неговите последователи му оставят вярни, някои от по-изтъкнатите Тъмни Лордове (Гитани, Копежч и най-вече, Дарт Бейн) в Братството започват да поставят под въпрос лидерството на Каан.

Така Лорд Каан влиза в конфликт с Дарт Бейн, който е против тактиките на лидера срещу джедаите. Бейн смята, че Каан действа по-скоро като обикновен военен командир, отколкото като Тъмен Ситски Лорд и че не използва добре тъмната страна на Силата. Лорд Каан опитва да сложи край на спора с Бейн с опита си да го отрови, но Бейн е прекалено вещ в Тъмната страна и оцелява.

През това време, силите на Лорд Хот пристигат на Руусан, за да победят останалите сити и да унищожат Братството, веднъж завинаги. Дарт Бейн се връща и провъзгласява Каан за недостоен за неговата титла.

Учуден от оцеляването на Бейн, Лорд Каан приема съвета на му. Използвайки Силата и нападайки като един, членовете на Братството медитират и фокусират тъмната си енергия в Дарт Бейн. Комбинираната сила на Ситите опустошава Армията на Светлината и победата е в ръцете на Ситите.

Когато прекратяват медитацията си и отиват на полето, за да унищожат джедаите, много от тях биват покосени. Каан завежда оцелелите дълбоко в пещерите, където да изчакат последното нападение на джедаите. Там той използва последната си тактика: "мисловна бомба".

Измамен от собствената им мощ, Каан мисли, че ситите са достатъчно силни да я издържат, а джедаите ще паднат мъртви.
Единственият оцелял обаче е Дарт Бейн.

Превод: Darth Amidala

     

Връзки