Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ЛУДО КРЕШ

Лудо Креш

Биографична информация
Родна планета: Зиост
Дата на смъртта: 5000 ПБЯ
Описание
Раса: ситска
Пол: мъжки
Цвят на косата: кафяв
Цвят на очите: червени
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:  Ситска Империя

Най-могъщият от ситите, които се противопоставят срещу въздигането на Нага Садоу като Тъмен лорд. Консервативен ситски лорд, според когото Ситската Империя първо трябва да заякне и чак тогава да тръгва към нови завоевания. След смъртта на Марка Рагнос, Лудо Креш е съвсем подготвен да вземе властта. С неочакваното пристигане на Гав и Джори Дарагон, хиперпространствени изследователи от Републиката, плановете му пропадат. Най-безопасният план, който успява да измисли, е да убие двамата изследователя. Преди да успее да убеди останалите ситски лордове, Нага Садоу измисля хитър план, с който да изпревари Креш - освобождава двамата Дарагон така сякаш Републиката е извършила спасителна мисия. Ако Републиката е навлязла в ситското пространство, войната е неизбежна - така че ситските лордове дават подкрепата си на Садоу, а Лудо е принуден да се оттегли заедно с малкото си останали съюзници.
Твърдо решен да не позволява на Ситската империя да се разпадне под лидерството на Нага Садоу, Креш извършва атака над крепостта на Садоу - само за да бъде отново изигран след като разбира, че крепостта е двойница на истинската. Садоу контраатакува оскъдната флота на Креш, който е принуден да се оттегли. Учейки се от грешките си, Креш изпраща кораба си -празен- за да атакува реалната крепост на Садоу. Естествено, Нага Садоу унищожава кораба. Мислейки Лудо Креш за мъртъв, Садоу събира флотата си и тръгва за световете на Републиката.
През това време Креш събира останалите Ситски лордове, като им обещава богатство и власт, ако се съюзят с него срещу Нага Садоу. С тяхната подкрепа, Креш се провъзгласява за Тъмен Лорд на Сит. Когато тежко ранената флота на Садоу се завръща, Креш ги посреща. Корабите му опустошават тези на Садоу, но се оказва по-лошият стратег. Садоу заповядва на един от собствените си кораби да нападне този на Креш. И двата се унищожени, заедно с мечтите на Креш да управлява Ситската Империя.

Превод: Darth Amidala

     

Връзки