Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

МАРКА РАГНОС

Марка Рагнос

Биографична информация
Дата на смъртта: 5000 ПБЯ духът оцелява до 14 СБЯ
Описание
Раса: човешка/ситска
Пол: мъжки
Хронологична информация
Ера: Старата Република, Новата Република
Принадлежност:  сит

Марка Рагнос е нечистокръвен (наполовина сит, наполовина човек) Тъмен Лорд на Сит с огромна физическа мощ, както и с плашещо разбиране на Тъмната страна. Един от най-могъщите форсюзъри, живяли някога.

Страховит и почитан сред ситите, детайлите от няколковековното му господство са малко, макар че смъртта му белязва края на разцвета на Ситската Империя въпреки неохотата му за експанзия. Веднага след погребението му избухва борба между лидерите на Ситите, а по-нататъшните им действия водят до война с Галактическата Република и в крайна сметка до края на междузвездната империя.

Смъртта му води до въздигането на друг Ситски Лорд - Нага Садоу, малко преди Великата Хиперпространствена Война. Духът му продължава да съществува в Долината на Тъмните Лордове на Корибан дълго след смъртта му.

Около хилядолетие след смъртта му, духът на Марка е призован от гроба, посредством два Ситски талисмана и новият Тъмен Лорд - Екзар Кун и неговият ученик, Улик Кел-Дрома, събрали се в опитите си да възастновят загубената империя. Великата Ситска Война отново разтърсва галактиката, но Империята не е възастновена.

Духът на Рагнос обитава гробинцата си, докато не е призован отново, този път от Ситски култ, наречен "Последователите на Рагнос", чийто лидер е Тавион.

Тавион използва древен скиптър, направен от Рагнос, за да извлича остатъчна енергия от Силата. Планът й е да използва събраната енергия, за да възкреси Марка. Когато Джейдън Кор влиза в гробинцата с намерението да спре Тавион, тя успява да възкреси Рагнос, като позволява на духа му да овладее тялото й, но въпреки това е победена от Джейдън. Духът на Рагнос е върнат отново в саркофага му, крещящ, че ще се завърне.

Марка Рагнос не борави с лазерен меч, традиционното оръжие на Ситските лордове и джедаите. Неговото оръжие е Ситски меч, състоящ се от метално острие, подсилено със ситска магия..

 

     

Връзки