Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Ситът Император

Ситът Император

Описание
Пол: мъжки
Цвят на очите: жълти
Хронологична информация
Ера: Старата Република
Принадлежност:   Ситска Империя

Ситът Император е мистериозен Тъмен лорд на Сит. Той надживява краха на древната Ситска Империя по време на Великата Хиперпространствена война и побягва на Дромунд Каас с най-доверените си Ситски лордове. Там той започва изграждането на нова възродена Империя, заклевайки се, че ще се върне и ще разгроми Републиката. Използвайки тъмни ритуали, Императорът удължава живота си, а също и царуването си. Според историка джедай Гност-Дурал ситските духове на Корибан не одобряват неговото владичество, този извод прави, отчитайки факта, че те дават титлата Тъмен лорд на Екзар Кун (през 3997ПБЯ).

По време на Мандалорианските войни Рицарите джедаи Реван и Малак достигат Непознатите региони в търсене на Звездната Ковачница, която ги свързва със Ситския Император. Не се знае какво се случва при тяхната първа среща, но е известно, че след като напускат Дромунд Каас вече са лоялни на друг учител и на друг орден. Императорът им нарежда да открият древната Звездна ковачница, за да бъде използвана от Истинските Сити. Реван и Малак се подчиняват.. и започват Джедайската Гражданска Война.

По време на войната Дарт Реван съзнателно запазва по-голямата част от инфраструктурата на Републиката, за да не се налага дълго възстановяване, когато тя премине под негово владение и се наложи да воюва с Истинските Сити. Планът на Реван обаче е осуетен с предателството на ученика му – Малак, който мислейки, че го убива, взима титлата Тъмен Лорд на Сит. Дарт Малак не се колебае да унищожава всичко, което му застане на пътя, за разлика от бившия си учител. По-късно той е убит от Реван, върнал се към редиците на Джедайския орден. След смъртта на Малак остатъците от Империята на Реван са унищожени от Изгнаницата, която също веднага след това изчезва в Непознатите региони, за да се присъедини към похода на Реван срещу Истинските Сити. Явно не са успели, след като 300 години по-късно Истинските Сити се връщат в галактиката и започват Великата Галактическа война.

През 3681 ПБЯ Императорът и Империята му напускат Дромунд Каас и атакуват Републиката. Описана е като най-добре организираната военна атака в историята на галактиката.

През 3678 ученичката му, хибрид, наречен Екзал Креш, го предава и побягва в Републиката. Вбесен и способен да влезе в мислите й и да я проследи, Императорът изпраща Тенеб Кел да я открие и убие. Задачата е изпълнена, когато Кел я намира на Корибан.

Ситът Император оглавява Ситската Империя по време на Великата Галактическа Война и след като се оттегля, отстъпва и властта над Тъмния Съвет по неизвестни причини.
.

  Darth Amidala

     

Връзки