Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Книга на Гнева

Книгата на Гнева е първият том от компендиума на Император Палпатин. Тя говори за първоначалното предаване откъм Тъмната страна и упражнението на волята върху енергиите на Силата за разрушителни цели. Покрива виждането на Палпатин, че Силата може да бъде впрегната чрез емоциите и че гневът е най-подходящата из всички тях. Книгата включва и техниките на Палпатин за впрягане и контролиране на гнева по възможно най-ефикасния начин. И последно - ситски учения, смесени с политически теории, които Палпатин развива, докато е Сенатор на Набу.

Книгата произхожда от няколко източника. Много джедайски тайни са разкрити от паднали джедаи, докато други древни тайни остават в джедайския Холокрон. Древни магически понятия, известни и използвани от най-примитивните народи в Галактиката, са последният източник на книгата.

Книгата разкрива, че за Палпатин Силата се усеща и контролира от емоции от самия център на тялото. Императорът вярва, че Силата може да действа с разрушителната мощ на буря и свирепостта на звяр.

Палпатин смята Гнева за най-добрия способ за подобна мощ. Когато е насочен през "жизнената врата" в центъра на тялото, Гневът се превръща в Ярост и може да изригне абсолютно непобедима сила.

Палпатин знае обаче, че гневът е нож с две остриета. Затова споменава важността и необходимостта от остър ум, който да "наглежда" гнева. Подходящото равновесие между интелигентност и гняв ще осигури агресия, която може да убива с изключителна прецизност дори опоненти на голямо разстояние.

Също записва и произхода на най-могъщото умение: Force Storm, но признава, че не може да контролира напълно такъв разрушителен феномен.

"Научих, че Гневът и Волята, събрани заедно, са най-великата сила."
"Научих да медитирам над Гнева и Волята с яснота и прецизност и се научих да отварям скритите резервоари на мощта на Тъмната Страна."
"Гневът, концентриран от Волята в жизнения център на тялото, създава портал, през който се освобождават огромни енергии - енергиите на Тъмната Страна на Силата"
"С постоянно наблюдение чрез съзнанието си, в медитациите над Гнева, убих враговете си от огромно разстояние посредством Тъмната Страна, която е разпространена из Галактиката. Създадох светкавица и освободих разрушителния й огън"
"Използвайки това познание, мога да освободя енергиите на Тъмната Страна, които са навсякъде около нас, дори за да разбия материята на самия космос. По този начин създадох бури."

-Император ПалпатинИзчислено е, че за поричтането на Книгата на Гнева са необходими 96 часа.

Компендиум на Тъмната Страна Слабостта на низшите Създание на Чудовища
     

Връзки