Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Тъмната Страна, колкото се отнася до служителите й, е явно по-силна и по-лесна от Светлата. Това, което осъзнава Палпатин е, че Тъмната Страна никога не придобива славата на Светлата, защото е персонална и потайна. Светлата е подходяща за прости номера и за алтруистите, но това е ненужно за тези, които знаят на какво може да ги направи способни Силата.

Палпатин се убеждава, че Тъмната страна е пренебрегната, защото малко имат куража да платят цената, която изисква. Тъй като Тъмната Страна не се подлага на "поделяне" и други подобни слабоумни отношения, няма организации на нейните служители. Няма голяма колекция от учения и познания на Тъмната Страна, нито събирания на нейните майстори. Разбирайки задачата, която лежи пред него, Палпатин знае, че трябва да започне да придобива контрол над Тъмната Страна веднага.

С ресурсите на Галактиката, които били на негово разположение, той събира всички велики разработки и учения от над милион светове. Той изучава Силата под всичките й външности из галактиката, независимо дали става въпрос за шаманизма на Джаваршкин или историите на Тийя. Събрани заедно с тайните, които изтръгва от живите умове на джедаите, заловени повреме на Чистката, той научава повече, отколкото някога е очаквал.

Една от тези жертви е Ашка Бода, притежател на известния джедайски Холокрон. С този артефакт на една ръка разстояние, той няма никаква нужда от повече живи джедаи, освен от ученици.

Разглежда това умение, докато не намери всяка тайна, необходима му за продължаване на изучаванията. Той отдавна е надминал познанията, намерени във възстановените учения на Крат или Хересиарч. От тогава разработките му стават най-вече експериментални. Събира тези познания във велика творба: Компендиум на Тъмната Страна. Завършва два тома: Книгата на Гнева и Слабостта на Низшите.
Третата книга, Създанието на чудовища, е все още ръкописен. Преди смъртта си той планира стотици допълнителни тома. С безсмъртието, което му предоставят клонинговите танкове, той смятал, че буквално има цялото време на вселената...

Книга на Гнева Слабостта на низшите Създание на Чудовища

Превод: Darth Amidala

     

Връзки