Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Слабостта на Низшите

Слабостта на Низшите е вторият том от Компендиума на Император Палпатин. Книгата говори за тайните върху контрола - без насилие - над невинните и невежите, и на всички "низши". Разкрива способи за правилно контролиране и манипулация над слабите чрез Силата като за това препоръчва микс от страх и благоговение.

Палпатин е доста горд с арогантните си учения. Цялото съдържание на Слабостта на Низшите е дело на Палпатин, който изхожда от собствения си опит. Той го предоставя на Люк Скайуокър, без да се колебае и го убеждава, че е загубен завинаги из Тъмната страна на Силата.

Книгата покрива четири главни аспекта:

  • Всяка сила идва извън слабите. Слабите никога не вярват в себе си или в способностите си да владеят сила

  • Лицето на властта. Слабите живеят като в сън. Всичките им мисли, действия и желания се управляват от лицето и гласа, който контролира този сън. Лицето и гласа, на които са се научили да се подчиняват. Лицето и гласът на Властта..

  • Законът на страха. Последствие от първите два принципа е, че слабите живеят в страх. Повечето заплахи за насилие от властта е достатъчно да въдвори ред и да си осигури подчинение. Как някой, който не вярва в собствените си сили може да сесправи срещу силата на друг? Невъзможно е.

  • Слабите не разбират Силата. Силата е първичното средство за придобиването на власт над слабите. Слабите не разбират Силата. Слабите не усещат Силата, следователно как могат да разберат или да я използват? Така че слабите живеят от милостта на тези, които знаят и използват мощта на Силата. Правилната употреба на Силата може да въдвори послушание и подчинение.
     

Казано е, че всеки, който знае пътищата на Силата може да стане Крал на всеки свят, в който само той познава Силата. Всеки джедай може да го направи. Но джедаите са верни на религия, в която Силата се използва само за служба на Другите.

Колко тесногледо от тяхна страна. Не е ли това причината, поради която те губят Галактиката?

В тези песни и хилядите, които следват, е очевидно, че Императорът е разровил в дълбочините на тъмнината. Дали го е направил поради породила се нужда за познание или дали е примамен толкова далече засега не е известно и най-вероятно никога няма да бъде. Това, което се знае, е, че Императорът събира всички велики знания на Тъмната Страна.Изчислено е, че за прочитането на Слабостта на Низшите са необходими 96 часа. Люк Скайуокър чува цялото съдържание от устата на Палпатин след като пада от Тъмната страна.

Компендиум на Тъмната Страна Книга на Гнева Създание на Чудовища
     

Връзки