Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Новата Ситска Империя

Дарт Руин

Новата Ситска Империя е основана от Дарт Руин, обхваща обширна територия на галактиката, формирана при Четвъртия Велик Разкол.

Имперската столица е планетата Руун. В апогея си по време на Новите Ситски Войни, Империята се счита за по-велика от старите такива – на Нага Садоу, Екзар Кун и Дарт Реван. След Битката при Мизра и по време на Републиканската Тъмна Ера обхваща по-голямата част от познатата галактика.

В даден момент Ситският Лорд Куорлак Форнай започва серии от опити да превземе трона на Новата Ситска Империя. За да успее, използва Ситска алхимия, за да мутира ранкори в страховити чудовища, познати като Колои. Но докато успее да създаде достатъчно такива същества изминава страшно много време, Ситската Империя е вече под ударите на Републиката. За да оцелее, Куорлак оставя чудовищата в стаза, а духът му остава, чакайки възможност да се възроди като се прехвърли в клонирано тяло.

По някое време между 1010 и 1006 ПБЯ Новата Ситска Империя се разпада в последствие на гражданска война. От пепелта Каан издига Братството на Мрака.
 

  Darth Amidala

     

Връзки