Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Ситската Империя на Дарт Реван

Реваншистката Империя

Ситската Империя е основана от Тъмния лорд на Сит Дарт Реван и неговия ученик Дарт Малак като организация, пропита от Тъмната страна и директно опонираща на Републиката и нейните пазители Джедаи. Изградена на основата на ветерани от Мандалорианските Войни и група Джедаи, приели Тъмната страна, новата Империя не среща особени трудности по пътя към победата в последвалата Джедайска Гражданска Война.

История

Основаването
Към края на Мандалорианските Войни Републиканският военачалник джедай Реван посещава древната Трайъска академия на Малакор 5. Там той попада под въздействието на Тъмната страна. Докато разбулва тайните на планетата, Реван открива доказателства за съществуването на древна Ситска фракция, известна като Истинските Сити – отвъд границите на познатото пространство.

Скоро след това Реван води последна битка срещу Мандалорианците над Малакор 5. По време на конфликта той използва Ситската мощ на планетата, за да привлече джедаите към Тъмната страна. След грандиозната победа, Реван и Малак повеждат войските си (1/3 от Републиканската флота) към Непознатите Региони под претекста, че ще открият останалите Мандалорианци. Но те не се връщат и не пращат никакви вести за местонахождението си. След време Републиката започва да се страхува за тяхната съдба.

Истината обаче е далеч по-зловеща. По време на отсъствието им от галактиката, Реван и Малак намират Истинските Сити на Дромунд Каас. Ситският Император ги привлича към редиците си и двамата получават титлата Дарт пред имената си. След това Императорът им поверява задачата да открият Звездната Ковачница – съкровище от забравената Безкрайна Империя на Раката, която ще им помогне да създадат армада, достатъчно могъща, за да разбият Републиката. През следващата година двамата тайно търсят Звездните Карти, които ще ги отведат до Станцията.

Реван трябва да създаде огромна войска, която да използва срещу Републиката от името на Императора. Двамата бивши джедаи обаче започват да следват собствените си желания. От палубата на Звездната Ковачница, скрита в неотбелязана на картата система на Раката, Реван се провъзгласява за Тъмен Лорд на Сит и създава нова Ситска Империя, враг и на Империята на Истинските Сити. Ситската традиция, която той вече е приел, повелява да вземе ученик – Дарт Малак.

Година след изчезването им от Републиката, Реван и Малак се завръщат, оглавявайки огромна флота. Екипажът им включва едни от най-опитните републикански ветерани – например Адмирал Соул Карат, Генерал Даред и много други. Провъзгласявайки се за Ситите, те обявяват война на Републиката.

Звездна картаДжедайската Гражданска Война
С Дарт Реван като главнокомандващ, Ситската инвазия не може да бъде спряна. Неговите Сити Убийци тайно проникват из Републиката от базата им на Малакор 5, избивайки или отвличайки Джедаи. Целта разбира се, е да бъдат обърнати към Тъмната страна. Ситите се съюзяват с Корпорацията Зерка, една от най-богатите и влиятелни компании, разпрострени из цялата галактика, от тях получават необходимите ресурси. Използвайки неутралитета на Селкатите, обособяват и място в океана на Манаан, където да изнасят колто – лечебна субстанция, изключително ценна по време на война.

Светове почват да падат под влиянието на Империята, а някои от тях – дори и доброволно, или от страх от случката с Телос 4, или защото вярват, че Републиката отдавна не е това, което беше. Последният шанс на републиканските сили е да използват – каквото е останало от джедаите. Падауанът Бастила Шан вече многократно е успявала да спаси републикански армади благодарение на своята Бойна Медитация.

И точно когато Ситите са на прага на победата, група Джедаи нахлуват на борда на флагманският кораб на Реван. Водени от Бастила, джедаите успяват да притиснат в ъгъла Реван. Все така амбициозен, и недоволен от своето положение, Малак стреля по кораба, надявайки се да унищожи всичките си врагове с един удар – и джедаите, и учителя си. Но не се получава... корабът е унищожен, но джедаите успяват да избягат заедно с ранения Реван.

Предателството на Дарт Малак
След привидната смърт на Реван, Малак се самопровъзгласява за новия Тъмен лорд на Сит и продължава войната на бившия си учител, но по друг много по-различен начин. Като свой ученик взима Дарт Бандон. За разлика от Реван, който нарочно запазва инфраструктурата на Републиката, за да му е по-лесно възстановяването, Малак и Бандон са последователи на по-брутални методи – разруха и клане.

Приоритетната задача на Малак става смъртта на Бастила Шан. Но многократно се проваля – първо Бандон успява да проникне на флагманския й кораб над Тарис, но тя се изплъзва, заедно със загубилия паметта си Реван и Карт Онаси. Знаейки, че са някъде на Тарис, Малак заповядва на Адмирал Карат да унищожи планетата. Тримата обаче преди това успяват да се измъкнат, пристигайки на Дантуин.

Там, в Джедайската академия, Реван наново преминава тренировките и обучението на джедаите, след което му връчват задачата да открие Звездните карти, т.е. да върви по същия път, който довежда Дарт Реван до Ковачницата. След като откриват всички карти и убиват Дарт Бандон, екипажът на Ебън Хоук е пленен от Адмирал Карат на борда на командния му кораб, Левиатан. Успявайки да се освободят от килиите си, те откриват Адмирала на мостика и го убиват. Но точно преди да избягат от кораба, се появява Дарт Малак. Жертвайки себе си, Бастила дава достатъчно време на спътниците си да се измъкнат. По-късно тя преминава към Тъмната страна и става новия ученик на Дарт Малак.

Падането
След като намират древните Звездни карти – на Дантуин, Татуин, Кашиик, Манаан и Корибан, Реван и останалите вече разполагат с всички части от пъзела, за да открият Звездната Ковачница. Републиканските армади са пратени към Лехон, където се състои масивна битка между двете сили. След кратък двубой с Реван, Бастила приема отново светлата страна и предава учителя си като използва Бойната медитация в помощ на Републиканската флота. Джедайската Гражданска Война свършва, когато Дарт Малак е убит от ръката на бившия си учител – Реван. Без Император и без Ковачницата, инфраструктурата на Империята се разпада, оцелелите Тъмни джедаи влизат във вътрешни противоречия, довели в крайна сметка до самоунищожението им.

След време трима нови Ситски Лорда се въздигат, за да вземат контрол над останките от Империята, но така и не придобиват достатъчно сила, за да се опълчат на Републиката. Крехкият съюз между Дарт Нихилус, Дарт Сайън и Дарт Трая, който без малко да избие всички джедаи, е унищожен от Изгнаницата. Така се слага край на завета на Реван, той самият изчезва в Непознатите региони, последван от Изгнаницата – в похода им срещу Истинските Сити. Съдбата им обаче остава неизвестна.

Правителство и политика

Организацията на Империята на Дарт Реван учудващо напомня на тази на Сидиъс. Основният принцип е естественият отбор – оцеляването на най-приспособения. Това подсигурява могъща и способна армия. Реван, а след него Малак, са върховни управници на Империята и тяхната сила и харизма държат многото им слуги в строй.

Ситите разполагат с уникален способ за управление на превзетите територии. Един единствен губернатор, често Тъмен джедай, се поставя на всеки свят в съответното посолство, което съдържа и достатъчно голяма войскова сила, която да държи планетата под контрол. Ситската флота също така често се придвижва, което позволява на Тъмния лорд да командва от фронтовата линия.
 

  Darth Amidala

     

Връзки