Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

КОРИБАН

Корибан


Местоположение: Териториите от външния край на Галактиката. Система Хорусет.
Слънца: 1
Число луни: 7
Населяващи видове: Сити
Население (брой): 25.000 преди Втората ситска война. След опустошаването и изоставянето на планетата тя понастоящем се счита за необитаема.
 


Този далечен, забравен, завладяващ и кипящ от Тъмна енергия и ехтящ с шепота на хиляди духове свят, понастоящем гробно място на древната Империя на ситите, дълги години е бил свещено място на древния Орден на Сит. Единствената планета със седем естествени спътника в системата Хорусет, съществуването й е било непознато за Старата Република до възхода на Тъмният лорд Нага Садоу.

Именно на Корибан пристигат Тъмните джедаи след Големия разкол. Населяващата планетата местна раса се наричала Сит, относително неразвити същества. Тъмните джедаи изумили ситите със своята мощ в Силата и скоро получили богоподобен статус, превръщайки се в господари, или „лордове” на Сит. Годините на генетично кръстосване между пришълците и местното население най-накрая казали своето и двата вида се превърнали в един.

Корибан е мрачен свят, който, под покрова на ситската магия, става още по-мистичен и опасен. Ситските лордове издигали огромни палати и погребални комплекси в чест както на своите най-издигнати адепти, така и на своите загинали събратя. Когато Тъмен лорд умирал, тялото му бивало погребвано с голяма церемония в Долината на Тъмните лордове. След разпада на ситската империя планетата до голяма степен загубва своята известност. Екзар Кун, воден от духа на Фрийдън Над, посещава Корибан в търсене на тайните магически текстове на древните лордове. Планетата бива за кратко населена по време на господството на Дарт Малак, когато възниква Дрешдей (считан за столица по време на Великата ситска война) и Ситската Академия. След смъртта на Тъмния лорд от ръцете на Реван обаче, Орденът на Сит се разпада, въвлечен в междуособни войни, и Корибан за пореден път бива изоставен.

Седем години след смъртта си при битката на Ендор, Император Палпатин, възкресен от древните ситски лордове като безумно въплъщение на Тъмната страна на Силата, посещава Корибан за последен път в напразните си усилия да спре разлагането на своето последно клонирано тяло.

30 години СБЯ, дарт Крайт започва възстановяването на Ордена на Сит на Корибан.

Превод: Dark Lord of the Sith

     

Връзки