Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

ЗИОСТ

Зиост


Регион: Външен Пръстен
Климат: студен
Терен: ледени планини
Основни раси: в миналото сити
Популация: няма
Главни градове: няма
Брой луни: ?

 


Зиост е свят, изцяло покрит с древна тъмна гора. Не само че е фокусна точка на Тъмната страна, но също така е осиновена от ситската раса, които напускат дома си, Корибан след смъртта на лидера им - Адас.

През 6900 ПБЯ Тъмните джедаи, бягащи от Битката при Корбос, стигат до Зиост и подчиняват ситите. Зиост става столциа на древната Ситска Империя преди грешките на Нага Садоу повреме на Великата Хиперпространствена Война. Републиката и джедаите пречистват света в акт на геноцид спряма ситската раса.

Съществуването на Зиост е забравено след Битката при Руусан, заради потайността на Дарт Бейн и неговия Ситски орден. Много древни и зли тайни остават на това, изпълнено с Тъмната сила, място.

През 1 СБЯ, след като е пробуден на Явин 4 от Бунтовниците, мутиралият масаси Калграт се връща на Зиост, надявайки се да намери своя народ. Разочарова се като намира замръзнала пустош.

През 4 СБЯ Лумия създава своя светлинен камшик, използвайки технология, намерена на Зиост. След Битката при Ендор, тя обучава учениците си там.

През 13 СБЯ джедайката Тион тръгва да търси Калграт. Следите я водят до Зиост, но от там - изчезват.

Превод: Darth Rage

     

Връзки