Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Battle Hydra

Бойна Хидра

5000 години преди Бунтовниците да установят тайна база на Явин 4, Нага Садоу построява там храмове с цел фокусиране на Тъмната Страна. Околото масаските храмове, аурата на Тъмната Страна мутирала живи същества в джунглата. Когато изкушеният от Тъмната Страна джедай Екзар Кун заповядва на масасите да разширят храмовете, променя още повече зверовете с цел да тества новопридобитите си ситски умения.
Бойната хидра е пример за алхимичното майсторство на Екзар Кун и наследството на Нага Садоу. Макар че никои две хидри не са идентични, всяка притежава сходни характеристики: голямо, драгоноподобно влечуго с обширни крила с 2 метра размах и дълга, обсипана с шипове опашка. Повечето хидри имат чифт глави, излизащи от мускулести шии. Върховете на опашката са отровни, а четирите мощни крака завършват с остри нокти, лесно разкъсващи всяка кожа. Именно тях използват най-често.
Алхимията на Екзар Кун променя коренно физиологията на създанията, като им дава необикновени особености. Например вкарва сплав от ситска броня в основната им физиология на молекулярно равнище, което намалява щетите от атаки - дори от лазерен меч. Също така са изключително податливи на манипулация чрез Силата. Трениран дарксайдър може да използва Affect Mind повреме на битка, за да ги командва.
През 4000те години, откакто духът на Екзар Кун е погребан в същите тези храмове, хидрите регресират до типични хищници. Малка популация оцелява, криейки се във високопланински пещери. Като изключим зловещата външност, хидрите са доста срамежливи и рядко нападат по групи.
Хидрите са забравени от хилядолетия до ранните дни от Джедайската академия на Скайуокър. Сянката на Екзар Кун призовава мутирали хидри да нападнат изпадналото в кома тяло на Люк. Въпреки че са много близо до целта си, Скайуокър успява да действа чрез племенника си Джейсън Соло.
Оттогава учениците на Скайуокър само инцидентно са се сблъсквали с хидри. Без контрола на Екзар Кун, зверовете или побягват, или в редки случаи се самоотбраняват.

     

Връзки