Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Братството на Сит

Членове:
Екзар Кун
Улик Кел-Дрома
Алийма и Сатал Кето
Мандалор
Осс Уилум
Крадо
Наяма Биндо
Зона Лука
Ларад Нуун

Група от рицари джедаи, поведени от Екзар Кун, които се отцепват от джедайския орден, за да учат ситските техники. Повреме на Великата Ситска война, те получават съюза на Крат и Мандалорианските кръстоносци.
В пламенна реч на Осус, Екзар Кун посява първите семена на съмнението в приятелите си джедаи. След ужасната и безсмислена смърт на Арка Джет на Денеба, много от рицарите се разочароват от ордена и губят идеалистичните си представи за безсмъртието на джедаите. От страх за сигурността си много джедаи се присъединяват към Кун, който им обещава повече "загубени" сили.
На Осус Кун има и други задачи освен да събира последователи - желае ситския холокрон, който се намира там. Убива пазителя му - Одан-Урр и взима древния холокрон за себе си.
Кун е принуден да излъже последователите си, че Одан-Урр го е провъзгласил за майстор джедай и му е дал артефакта. Заедно те заминават за Явин 4, място, пропито от Тъмната Страна.

Преди речта на Осус, Екзар вече е ходил на Явин 4 и е поробил местните масаси. Докато разследва останките на планетата, той открива гроба на Ситския лорд Нага Садоу. Използвайки масасите, Кун създава безчет храмове на планетата, за да уголеми собствената си Сила.
Пристигайки на Явин 4, двайсетте рицари са обезпокоени от тъмното присъствие на планетата. Водейки групата към главния ситски храм, Екзар провъзгласява ново време за джедайските рицари, време, в което старите Майстори ще направят път за новите.

Един от джедаите, Осс Уилум, е отвратен от слепотата на Кун относно Тъмното присъствие на планетата и се опитва да я напусне, но е брутално спрян от масасите. Останалите джедаи се втурват да мо помогнат, Братството е застрашено още преди да се е сформирало. Кун трябва бързо да измисли нов план, за да разреши ситуацията и решава да излъже последователите си още веднъж - че усеща Тъмната страна в планетата и джедаите са му необходими, за да я прочисти.

Знаейки че реакцията на Осс Уилум няма да е единствена, Екзар ускорява процеса по "индоктриниране". Кун счупва холокрона, обявявайки, че го прави, за да се отърве от тъмното му въздействие. Всъщност това освобождава ученията на ситските лордове, записани вътре. Кристалите се впиват в последователите на Кун. Емоциите на джедаите се размиват, резервациите към Кун и тъмната планета се стопяват. Братството се заражда.

След сравнително кратко обучение на Явин 4, Ситите на Екзар са окончателно погълнати от Тъмната страна. Изпраща ги да избият старите си учители джедаи.
Погромът над джедаите е огромна победа за Братството. Почти всеки от учениците на Кун успява да извърши мисията си.

След това Екзар прави следващите си стъпки срещу Републиката. Твърдо решен да раздроби джедайския орден, Екзар планира да унищожи джедайската библиотека на Осус. Заедно с апрентиса си Улик Кел-Дрома, Екзар научава за предателството на незаконната любовница на Улик - Алийма Кето. Екзар замисля план да се оттърват от неприятностите и да осигури края на джедаите. Използвайки Алийма и страхливия Крадо да взривят супернова, Екзар осигурява края на Осус. Алийма и Крадо са убити от суперновата.

Докато джедаите се опитват да евакуират Осус, Екзар, Улик и останалите от Братството се приземяват на Осус, за да откраднат колкото се може повече джедайски артефакти. Справят се доста успешно, докато Улик не е прострелян и взет за заложник от брат си - Кей. Екзар се оттегля на Явин 4, следван по петите от джедаите, където се счита, че умира от т.нар. Стена от Светлина, насочена към планетата. 

     

Връзки