Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Последователите на Рагнос

Марка Рагнос

Последователите на Рагнос, известни още като Култът към Рагнос, е ситски култ, който боготвори древния ситски лорд Марка Рагнос, умрял малко преди Великата Хиперпространствена Война (около 5000 години преди битката при Явин). Крайната им цел е да го възкресят и да използват силата му, за да завладеят Галактиката.
Последователите са водени от Тавион, бивша ученичка на Тъмния джедай, Десан, и член на Empire Youth (имперската младеж). Когато Възродената Империя окупира Беспин, повреме на кризата, Кайл Катарн побеждава Тавион, помилвайки живота й след като тя му разкрива истината около смъртта на партньорката му. След което Катарн убива Десан и Галак и унищожава по-голямата част от силите на Възродените. Империята и лидерът й - Хетрир, са в крайна сметка унищожени от Люк Скайуокър и Лея Органа.
След като избягва от Империята, Тавион намира древен ситски артефакт на планетата Коменор и убива търговеца, в чиито притежание е той. Известен като Скиптъра на Рагнос, той може да изсмуква Силата от места, в които тя е в известна концентрация. Идеята е, че в крайна сметка ще се събере достатъчно енергия за носителя на Скиптъра, за да може да се призове духа на Рагнос.
Болшинството от Последователите на Рагнос са тъй наречените Ситски култисти - войни, подсилени със Силата, събрана в Скиптъра. Ситските култисти са обучени или във владеенето на лазерния меч или в различни техники на Тъмната страна.
Подчинените на Десан - тези, които не са били пленени, също се присъединяват към култа, преименовайки се на Новите Преродени. Те били по-висшите из култистите като превъзхождали останалите и в боя с лазерния меч и с уменията в Силата.
Последователите търсят места, обладани от Тъмната Страна на Силата, като например Масаси храмове на Явин 4, пещерата на Тъмната страна на Дегоба, останките от Бис и джедайските гробници на Чандрила - с цел да събират енергии на Тъмната страна. Агенти на култа са изпращани из цялата Галактика по различни мисии. Някои от тези миси са били предотвратени от джедаите.

Тавион и Пенин

Култът успява да залови един от учениците на Катарн, Рош  Пенин, и да го привлекат от Тъмната Страна. Пенин, вече Последовател на Рагнос, се изправя срещу Джейдън Кор (друг ученик на Катарн) на Вджун. Подпомаган от близнаците Котос, Пенин се оказва голямо предизвикателство за Кор. Джейдън обаче успява да убие близнаците, което му позволява да победи Пенин. Тавион успява да го спаси, преди Кор и Катарн да го заловят. В крайна сметка Рош съжалява за постъпката си и се обажда на академията на Скайуокър от базата на култа на Таспир ІІІ. Катарн и Кор отиват на Таспир, за да го спасят. Спасителната акция стига своя връх с ожесточен дуел между Кор и Алора, в който Пенин загубва ръката си, а Алора - живота си.

Последователите на Рагнос се събират на Корибан, Тавион започва процеса със Скиптъра на Рагнос, за да пробва да го възкреси. Армия от джедаи от академията на Скайуокър е пратена на Корибан. Разразява се епична битка между джедаите и Последователите на Рагнос из гробищата на Долината на Тъмните лордове.
В Гробницата на Марка Рагнос Тавион успява да извика духа на мъртвия Ситски лорд и Рагнос се завръща в Галактиката. Джейдън Кор, пробил си път из Долината, влиза в гробницата на Рагнос и в двубой с обладаната Тавион.
В крайна сметка я побеждава и принуждава Рагнос да се върне в гроба. С "излизането" на Марка тялото на Тавион пада мъртво. Както Корибан е гробището на Ситите, така става и гробище на Последователите на Рагнос. Кор унищожава Скиптъра и запечатва входа към Гробницата на Рагнос.

     

Връзки