Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Крат

 

Крат е тайно общество, основано от дилетантите на Тъмната страна Алийма и Сатал Кето около 4000 години преди Битката при Явин в Системата Императрица Тета. Кръстена е на демона от приказките, разказвани им докато са били малки. Крат се развива в Магическа секта на Тъмната страна, управляваща системата. Също така дават подкрепата си на Ситския лорд Екзар Кун, тъй като един от главните членове на Крат е ученик на Кун - Улик Кел-Дрома. Лея Органа Соло разбира за някогашното съществуване на Крат, докато използва изпълнен с познания джедайски холокрон.
Крат разработва мощен Военен Дроид, предназначен да убива джедаи. Дроидите са наистина толкова смъртоносни, колкото са били възнамеренията. Пуснати на тълпи в джедайските храмове, те изтребвали всички. Себан Кето преустановява Крат в Кинагар, няколко хиляди години след смъртта на Алийма и Сатал.
През същия период Крат конструира няколко храма на много от световете, които завземат повреме на Кратския Кръстоносен Поход (през Великата Ситска Война). Такива храмове са известни с техните изключително просмукани от Тъмната страна енергии. На Стражите -късметлии, че са ги избрали на такава длъжност в храмовете, им е позволено да използват свещенната броня, която служила за напомпване репутацията им на фанатици.
Практикуващите ситска магия - от женски пол, членове на Крат, се наричали Вещици на Смъртта.

     

Връзки