Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Скиптърът на Рагнос

Скиптърът на Рагнос

Скиптърът на Рагнос е могъщ артефакт на Тъмната страна, който някога принадлежал на Марка Рагнос, Тъмен Лорд на Сит от древната Ситска Империя.

Характеристика

Метален скиптър, разклоняващ се на два шипа на върха. Скиптърът има способността да задържа голямо количество енергия на Силата и да изстрелва лъчи енергия или просто да отприщи енергиен взрив при контакт със земята. Скрит в дръжката на скиптъра се намира металният меч на Рагнос, който е последният познат Ситски меч в Галактиката.

История

Тавион, Тъмен джедай и лидер на Последователите на Рагнос, го намира у колектор на Коменор и след като го убива установява по-важната роля на Скиптъра - има силата да вдъхне живот на клетките на мъртво тяло, необходима е много енергия на Силата. Малки количества могат да се отправят към обикновени хора, с което ги прави чувствителни към Силата понякога толкова колкото напълно обучен Рицар Джедай. Тавион използва тази способност, за да създаде армия от чувствителни към Силата. Само че ефектът не е постоянен и би се прекъснал веднага с унищожаването на Скиптъра.
Опитът на Тавион да възкреси древния Ситски лорд е безуспешен. Когато отприщва Силата, задържана в скиптъра, върху саркофага на Марка Рагнос, тя призовава прокълнатия му дух, който веднага обладава тялото й. Тавион и духът на Рагнос са победени от Рицарят джедай Джейдън Корр, който унищожава скиптъра - духът се връща в гробницата, а Тавион не оживява неговото обладаване.

Darth Amidala

     

Връзки