Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Ситски Инфилтратор

Ситски Инфилтратор

Построен по доста модифицирани планове на Звездния Куриер (на Sinear Systems), ситският инфилтратор представлява далекообхватен разузнавателен кораб, построен най-вече да разнася влиянието на Дарт Сидиъс до далечните светове на Старата Република. По заповед на Дарт Сидиъс корабът (получил името Scimitar - Ятаган) е построен за ученика му Дарт Моул, за да може той да пътува незабелязан от и за Корусант по задачи.
Въпреки че дизайнът на кораба е чисто нов, всъщност продължава отдавнашна традиция на ситите за малък, неоткриваем кораб използвани от ситите повреме на многовековното им криене. Много мистериозни хиперпространствени инциденти, които по случайност взимат животите на джедаи, могат без съмнение да се броят за заслуга на ситските инфилтратори.
Много ефективният - и ужасно скъп - кристален покриващ уред, вграден в корпуса на Ятаган, позволява на кораба да излита и каца без смущения. Това е от жизнена важност за Моул и Сидиъс, понеже и двамата имат непрекъсната работа на Корусант. Прикриващото устройство прави кораба абсолютно неоткриваем дори и на по-малки разстояния, но от друга страна той може да открива останалите кораби перфектно.
Ятаган също притежава експериментален субсветлинен, йонен двигателен механизъм, който макар и да изисква доста големи радиаторни панели, които да вентилират, правят кораба по-бърз и по-подвиежен от останалите кораби от същия клас, а дори и от много звездни изтребители.
А за да осигури и преживяването на Моул из хиперпространствените му разходки, Ятаган притежава и някои ситски принадлежности: бомби, мини, отрови, химикали, оръжия, оръдия за изтезание, Probe дроиди, а и - спидера.

     

Връзки