Меню       Меню
   
Технологии и Оръжие
   

Ситски Спидер

Ситски Спидер

Малък, бърз ситски спидер - персонален транспорт, носещ боравещ с лазерен меч войн. Използва високо-скоростен двигател, който позволява лесно преминаване на ъгъли. Не притежава някакви особени сензорни системи, тъй като ситите общо взето предпочитат да разчитат на Силата да ги предупреждава за наближаваща опасност. По подобни причини не всички ситски спидери притежават въоръжение. Макар че върху спидерите могат да се монтират бластерни оръдия, много сити предпочитат лазерните мечове и собствените си умения.
Преди Дарт Бейн, на ситите им се носи лоша слава за декорацията на спидерите - с мистични ситски руни и ужасяващи трофеи от предишни жертви и победи. Ситите давали на спидерите си подходящи имена, най-вече не хищници. Спидерът на Дарт Моул например е наречен Bloodfin (Кървавата Перка) на особено ужасен воден ловец, с когото Моул се среща на забулен от бури океански свят из Външния Пръстен.
Контролните бутони на спидера на Моул включват и защитна система. Ако Моул пусне ръчките по каквато и да е причина, спидерът намалява. По този начин избягва катастрофи повреме на пилотирането.

     

Връзки